Duurzame villa Zeist
Scroll verder

‘Campus was de enige die dit aandurfde’

Hans Bastianen ontwikkelde in het buitengebied van Zeist een energieneutrale villa. Hij zocht daarvoor een installateur die bereid was om buiten de gebaande paden te denken. Dat werd Campus...

“Voor mijn werk adviseer ik bedrijven over duurzame innovaties. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er heel veel technologische mogelijkheden zijn, maar dat die vaak niet goed samenwerken. Dat is ook zo in energieneutrale woningen. Op papier klopt het allemaal mooi, maar in de praktijk zijn ze vaak niet zo energiezuinig of niet comfortabel.”

“Ik wilde in ons huis een geïntegreerde totaaloplossing, waarin alle technologieën op een zo slim mogelijke manier aan elkaar gekoppeld waren. En dan met een zo eenvoudig mogelijke regeling. Ik had daar zelf allerlei ideeën over, dus ik zocht een installateur die op basis daarvan wilde samenwerken. Campus was de enige die dat aandurfde en met een betaalbare offerte kwam.”

“Veel in onze woning wijkt af van de standaard. We hebben bijvoorbeeld ventilatiekanalen onder de vloerverwarming laten aanbrengen. Daarmee blaas je ingaande lucht onder de vloer door. In de winter verwarm je inkomende lucht voor en in de zomer kan je bijnachtkoeling de koude lucht van buiten gebruiken om te koelen. Je creëert zo als het ware een warmteaccu waardoor je makkelijker kan spelen met temperatuurschommelingen in een zeer geïsoleerde woning.”

Sleutelrol

“Zo’n oplossing vraagt om een goede afstemming met andere leveranciers. Campus vervulde daarin een schakelrol. Wat je vaak ziet is dat partijen zeggen: we willen alles of niets doen. Of dat ze naar elkaar wijzen in zo’n samenwerking als het niet loopt. Campus stelde zich juist steeds flexibel op.”

“Sowieso heb ik de samenwerking als heel professioneel ervaren. Als je één keer belt, regelen ze het. Ze komen afspraken na, bellen je terug als je daarom vraagt en ze overrompelen je niet met meerwerk. Je merkt dat er bij Campus specialisten werken.”

Energieneutraal

“We wonen hier nu ruim een jaar en wat we van tevoren berekend hadden, blijkt nu uit te komen. We leveren over een heel jaar gezien meer elektra terug aan het net dan dat we verbruiken. We betalen nog 5 euro per maand aan onze energieleverancier en krijgen aan het eind van het jaar 60 euro terug. We zijn dus ook echt budgetneutraal als het om energie gaat. Maar misschien nog wel belangrijker: we hebben een comfortabele leefomgeving. In veel energieneutrale woningen ben je een slaaf van je huis. Dat is bij ons niet het geval, mede dankzij Campus.”

Gerelateerde projecten

Duurzame villa in Zeeland

Sint Jansteen

Dorpshuis De Wardborg Garderen

Garderen

Duurzame villa Zeist

Zeist

Interface Scherpenzeel

Scherpenzeel

Boutique Hotel Beekhuizen

Beekhuizen

Ladybird Bruidsmode Huizen

Huizen

Luxe villawoningen Soest

Soest

Pruis Schoentechniek Apeldoorn

Apeldoorn

Woonzorglocatie De Linde Achterberg

Achterberg
Bekijk alle projecten
Campus Installatietechniek BV
Nijverheidsweg 19
3771ME Barneveld
0342 239 000 Van ma. tot vr. geopend tot 17:00 uur
info@campus.nl